دومين سالگرد 9 دي

دومين سالگرد 9 دي
 

حجت الاسلام پناهیان در دومین سالگرد 9 دی گفت:

مردم در جامعه ی امام زمان (عج)  بصیرت بالایی دارند

 

جمعه، نهم دی ماه، مصادف با حماسه ی 9 دی 88، اولين برنامه ی موسسهی فرهنگی "عهد آدینه" در تپه ي نورالشهداء (كلكچال) برگزار شد. این مراسم با محوریت مهدویت و امام زمان(عج) هر هفته، روزهای جمعه و با حضور علاقهمندان و خطیبان، به اجرا درخواهد آمد. در برنامهی نهم دی ماه، حجت الاسلام علیرضا پناهیان شرکت داشته و بعد از کوهپیمایی، در محل برگزاری مراسم مستقر شده و این حرکت را از ابعاد مختلف بررسی کردند.

حجت الاسلام پناهیان صحبت های خود را با بیان دلایل برگزاری این برنامه در کوه شروع کرد. وی گفت: «عده ای از افراد، وقتی کار خوبی انجام میدهند تصمیم میگیرند نسبت به خوب بودن آن کار اطمینان پیدا کنند. برای کسب اطمینان، با این ذهنیت که آیا این کار در سیره ی یکی از بزرگان دین بوده یا نه، به متون دینی یا به رفتار بزرگان مراجعه میکنند. ما تصمیم گرفتهایم جمعهها در فضای کوه حاضر شده و در این فضا دعای عهد را بخوانیم. برای اطمینان از درستی این کار به سیره ی علمای دین مراجعه میکنیم و زندگی حضرت آیت الله بهجت را معیار قرار میدهیم که ایشان به کوه میرفتند و آنجا دعا و مناجات میکردند. به این ترتیب، نگرش بسیاری از افراد نسبت به کوه و کوهپیمایی تغییر خواهد کرد. کوه، برای این افراد جنبه ی معنوی بیشتری پیدا میکند، چراکه این موضوع را مدنظر قرار میدهند که آیت الله بهجت به همین سادگی کاری را انجام نمی دهد. ایشان وقتی با آن درایت و عرفان برای مناجات به کوه میرفتند حتماً كوهنوردی و عبادت در كوه، کار ویژه ای است و ما هم انجام خواهیم داد.»

وی ادامه داد: «حال این سؤال مطرح میشود که چراعرفا و بزرگان دین ما برای انجام عبادت به کوه میرفتند؟ پاسخ این سؤال این است که بزرگِ همه ی عرفا و ائمه معصومین(ع) و بزرگ همه انبیاء الهی، پیامبر اکرم(ص) هستند و پیامبر اکرم عادتشان این بود که برای مناجات به کوه بروند. اگر موقعیت غار حراء را در نظر بگیرید، متوجه خواهید شد رفتن به آن مکان، یک کوهنوردی مفصلی است. آن بزرگوار، بعد از یک کوهنوردی سخت، گوشهای را غار خودشان قرار داده و به عبادت میپرداختند. برای کوه رفتن و عبادت کردن چه چیزی از سیره ی پيامبر اعظم بالاتر؟ بنا بر آنچه گفته شد در مقابل سؤالی که دیگران در خصوص انتخاب کوه برای عبادت میپرسند باید بگوییم پیامبر اکرم هم برای دعا و مناجات به کوه میرفتند. بیان همین مطلب کافیست.»

وی افزود: «پیامبر گرامی اسلام هر جا میرفت آن مکان مقدس میشد. طبیعی است که ما آن قدرت معنوی را نداریم هر جا برویم آن مکان مقدس شود گرچه محل عبادت مؤمنان، محل با قداست و پرنوری است ولی ما این قطعه از کوه را انتخاب کردیم که مزار شهداست و مزار شهدا هم بیشک جای مقدسی است و بر قداست این حرکتِ ما می افزاید. ضمن اینکه کوهنوردی فواید دیگری هم دارد.»

نهم دی ماه روز حماسه ملی

حجت الاسلام پناهیان درباره ی برپایی مراسم "دعای عهد" و ارتباط آن با حماسه ی 9 دی گفت: «آغاز این حرکت، در روز 9 دی قرار گرفته است و باید ادامه پیدا کند. نهم دی ماه یک روز پرحماسه است. در چنین روزی، یک حادثه ی عادی اتفاق نیافتاد. 2 سال پیش در چنین روزی، مردم با حضور در خیابانها و فریاد زدن در میان سایر مؤمنان، بسیاری از مخاطرات را از جامعه ی اسلامی برطرف کردند. دشمنان ما چنگ و دندان تیز کرده اند و برای قطعه قطعه کردن این مرز و بوم آمادهاند. کمترین کاری که انجام خواهند داد قتل و غارت و تجاوز است. دیگر اثری از ما باقی نخواهند گذاشت تا مبادا انقلاب دیگری صورت بگیرد. به اعتراف خودشان، همین انقلاب در جهان موجب شد مسیر تاریخ تغییر کند و این حرفی است که به نقل از خودشان است.»

وی افزود: «آنها اگر بتوانند از کوچکترین شکافی استفاده کنند مطمئن باشید حمله ور می شوند و چیزی از ما باقی نمی گذارند. اینها در 8 سال دفاع مقدس بی رحمانه ترین جنگ ها را انجام دادند که در تاریخ سابقه نداشت. از جمله آن که به شهرهای ما بمب شیمیایی زدند، هواپیمای مسافربری ما را نابود کردند و در جبهه ها به صورت گسترده از بمب های شیمیایی استفاده کردند. مطمئن باشید هیچ جنگی در تاریخ نبوده که تا این حد، بلوک شرق و غرب متحد باشند. در انتقال از فرانسه تا روسیه و مهمات امریکایی در اختیار دشمنان ما بود و بدون ذره ای رحم و شفقت از این ابزار استفاده کردند. نهم دی ماه 88، مردم با حضور سرشار از بصیرت و محبت به انقلاب، مشکلات بسیار بزرگی را برطرف کردند و زمینه ی تحمیل هزینه های بسیار بزرگی را از بین بردند.»

 

عدم حضور و غیرت مردم در صدر اسلام

حجت الاسلام پناهیان به صدر اسلام و مردم آن زمان اشاره کرد و گفت: «اگر کسانی که در مدینه بودند چنین حضور و غیرتی داشتند هیچ وقت کار اباعبدالله(ع) به گودی کربلا نمی کشید. حضرت زهرا به تنهایی قیام کردند. شب ها در خانه ها را میزدند ولی کسی نمی آمد. اگر به ناله های حضرت زهرا توجه می شد، علی بن ابی طالب 25 سال خانه نشین نمیشد. بیش از 100 نفر با علی بن ابی طالب قرار می گذاشتند اما فقط 4 نفر حاضر می شدند. اگر همان صد نفر حضور پیدا می کردند نبردهای صفین، نهروان و جمل رخ نمی داد. کربلا که دیگر اصلا و ابدا. بنابراین میتوان نتیجه گرفت این حضور به موقع چقدر هزینه ها را کاهش می دهد و چقدر مانع از بروز جنایت ها می شود.»

 

سیاستمداران، فتنه ی 88 را ایجاد کردند

حجت الاسلام پناهیان با اشاره به وظایف و مسئولیت سیاستمداران گفت: «مردم ما تحمل ندارند که سیاستمداران، همیشه هزینه برای مردم ایجاد کنند و مردم ما هم هزینه ها را پرداخت کنند. سیاستمداران ما از هر گروه و قشر و دسته ای که هستند اگر با رفتارشان، هزینه ای به این مردم تحمیل کرده یا امنیتی از مردم کم کنند این مردم آنها را برای ابد ذلیلانه نابود خواهند کرد و از بین خواهند برد. سیاستمداران اگر هرگونه امیدی به دشمنان ما بدهند باید بدانند که با قهر و غضب مردم ما روبه رو خواهند شد. فتنه ی88 را سیاستمداران ما ایجاد کردند. یک گروه سیاستمداران قدرت طلب و نادانی که فتنه را آغاز کردند و گروه دیگر، سیاستمداران نادانی که با سکوتشان، به آتش فتنه باد زدند و اجازه دادند این آتش شعله ورتر شود. این دو گروه چه هزینه ی سنگینی را به ملت تحمیل کردند و ملت آن را جبران کرد.»

وی ادامه داد: «انتخابات بعدی در پیش است. اگر سیاستمداران با شعارهای خود، با تفرقه های نابجا و با ایجاد تردیدهای خود، برای مردم هزینهای بتراشند جزای آن چیزی جز مرگ نیست و هیچ یک از شایستگی های آنها نباید دیده شود. مملکت ما دشمن زیاد دارد. این دشمنان منتظر کوچکترین فرصتی هستند تا فاتحه ی این انقلاب را بخوانند. امیدواریم سیاستمداران این پیام را از 9 دی دریافت کرده باشند. مردم ما با این حرکت نشان دادند که کسی برای آنها زنبیل نگذاشته و قرار نیست آنها همیشه سیاستمدار باشند. نمیخواهم حرمت سیاستمداران را بشکنم ولی سیاستمدارانی که هزینهای به مردم تحمیل میکنند یا به فکر قدرت طلبی و جاه طلبی خودشان هستند مستحق مرگند. به هر حال، سیاست ورزی آدابی دارد. گاهی یک سیاستمدار که در عرصه سیاست مشغول است یا مشتاق کسب قدرت است یک کلمه می گوید و باعث می شود دشمنان ما جشن و پایکوبی به راه بیاندازند.»

حجت الاسلام پناهیان با اشاره به حکومت امام زمان(عج) و نحوه ی برخورد ایشان با یاران خود گفت: «وقتی شعارهای دینی در جامعه پا بگیرد امکان پدید آمدن نفاق هم افزایش پیدا می کند. این در حالی است که وقتی ارزش های دینی در جامعه مستقر شود امکان به وجود آمدن نفاق هم افزایش پیدا می کند.از یک طرف نمی توان، ارزش ها را با خاک یکسان کنیم تا نفاق بوجود نیاید. از طرف دیگر اگر ارزش ها برقرار شود نفاق ایجاد می شود. پس با این حساب چاره چیست؟ در دعاها می خوانیم : "خدایا به واسطه ی ظهور حضرت، نفاق را در جامعه ذلیل کن." چگونه در جامعه ی امام زمان، نفاق ذلیل می شود؟ آیا حضرت از علم غیبشان استفاده می کنند؟ در حالی که ما میدانیم حضرت از روش های غیبی کمتر بهره می برند. پس چه اتفاقی می افتد که نفاق در زمان اوج حاکمیت ارزش ها، از بین می رود و زایل می شود؟ در جامعه امام زمان به کسانی که ادعای ایمان می کنند سختگیری می شود و سختگیری که امام با یاران خود دارند به اندازه سختگیری است که امام با دشمنان خود دارند تا جایی که در روایات داریم از یاران خودشان اعدام هم می کنند و به قتل می رسانند، یارانی که حضرت را کمک کرده بودند. نتیجه آن می شود هرکسی حتی به اندازه ی ذرهای نفاق داشته باشد جرأت نمیکند وارد تشکیلات امام زمان شود. در جامعه امام زمان نسبت به سیاستمداران باید بی رحمانه ترین برخوردها صورت بگیرد چون امام زمان هم با دو گروه بی رحم هستند: یکی دشمنان و یکی یاران خودشان كه بخواهند منافقانه عمل كنند.»

وی ادامه داد: «در جامعه پیامبر گرامی اسلام، وقتي ارزش ها حاکمیت پیدا کردند، نفاق هم بود. در جامعه امیرالمؤمنین هم همین طور، ولی در جامعه ی امام زمان(عج) دیگر این طور نخواهد بود. در اینجا این سؤال مطرح می شود چرا پیامبر در آن زمان این سختگیری ها را نمی کردند؟ و جواب آن این است که مردم آن زمان هوشیار نبودند. در زمان پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) مردم ظرفیت برخورد قاطع را نداشتند و اگر این دو عزیز در زمان های خود به یارانشان سخت می گرفتند همان 4 نفری که اطرافشان بودند هم میدان را خالی می کردند. در حالی که در زمان امام زمان، مردم نه تنها بصیرت دارند که ظرفیت برخورد قاطع حضرت را با یارانی که از راه به بیراه می روند هم دارند. لذا حضرت با یارانشان سخت برخورد می کنند. بنابراین دیگر کسی با نفاق و به طمع دنیا به حضرت(عج) نزدیک نمی شود. ما ثابت خواهیم کرد این بصیرت را داریم و سختگيرانه با آدم های منافق برخورد خواهیم کرد تا نفاق در بدنه اصلی سیاست پدید نیاید. ما منتظر ظهوریم. ما به کوه میآییم و در این مکان، دعای عهد می خوانیم و وقتی با امام زمان(عج) عهد میبندیم، در واقع با حکومت بی مدارای ایشان (نسبت به نفاق) عهد می بندیم، نه با حكومت پرمدارای پيامبر(ص) و اميرالمؤمنين(ع).»

وی آماده کردن مردم را از مسئولیت های خویش عنوان کرد و گفت: «بنده به عنوان یک طلبه، روز به روز غضب این مردم را نسبت به سیاستمداران مدعی افزایش خواهم داد تا حضرت بیاید، و مردم را آماده خواهم کرد تا با اهل قدرت بی تعارف برخورد کنند. اهل قدرت باید از مردم بترسند. میان مردم باید یک خشم مقدس ایجاد شودتا جامعه، منتظر ظهور حضرت شود.»

 

جدیدترین ها در این موضوع

 دوستى و دشمنى

دوستى و دشمنى

اءصدقاوك ثلاتة و اءعداوك ثلاثة، فاءصدقاوك: صديقك، و صديق صديقك، و عدو عدوك. و اءعداوك: عدوك، و عدو صديقك، و صديق عدوك دوستان تو سه دسته اند و دشمنانت نيز سه دسته اند، اما دوستانت عبارت اند از: دوستت، دوست دوستت، دشمن دشمنت؛ اما دشمنانت؛ دشمن تو، دشمن دوستت و دوست دشمن تو.
 امر به معروف و نهى از منكر

امر به معروف و نهى از منكر

ما اءعمال البر كلها و الجهاد فى سبيل الله، عند الامر بالمعروف و النهى عن المنكر، اءلا كنفثة فى بحر لجى تمامى اعمال و كارهاى نيك، حتى جهاد در راه خدا، در برابر امر به معروف و نهى از منكر، مانند قطره اى در مقابل يك درياى بزرگ و پهناور است.
 جهاد در راه خدا

جهاد در راه خدا

هر كه در بستر خود بميرد، در حالى كه به حق پروردگار خود و حق رسول او و اهل بيت رسولش معرفت داشته باشد، شهيد مرده است و اجرش با خداست و سزاوار پاداش كردار نيكويى است كه (انجام آن را) در نيت داشته است و اين نيت جاى شمشير كشيدن او را مى گيرد.
حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

الكعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما، و للعائذين حرما، فرض ‍ حقه، و اءوجب حجه، و كتب عليكم و فادته فقال سبحانه: و لله على الناس ‍ حج البيت من استطاع اليه سبيلا، و من كفر فاءن الله غنى عن العالمين خداوند سبحان كعبه را نشانى براى اسلام و حرم امنى براى پناه آورندگان به آن قرار داد. حج و اداى حق آن را واجب گرداند و همه را به زيارت آن فراخواند و فرمود: بر هر كسى كه بتواند، زيارت (كعبه واجب ) است و آن كس كه كفر ورزد، خداوند از همه جهانيان بى نياز است.
 دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

درباره نماز چنين سفارش مى كند: گناهان را از گردن ها باز مى كند، همان گونه كه مهارها از گردن حيوانات باز مى شود. رسول خدا صلى الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرم تشبيه فرموده است كه مقابل در خانه مردى در جريان باشد و آن مرد در هر روز و شب پنج مرتبه در آن شست و شو نمايد (با اين شست و شوى مكرر چه كثافت و چركى در بدن او باقى خواهد ماند؟

پر بازدیدترین ها

حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

حج در سخنان امیر المومنین علیه السلام

الكعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما، و للعائذين حرما، فرض ‍ حقه، و اءوجب حجه، و كتب عليكم و فادته فقال سبحانه: و لله على الناس ‍ حج البيت من استطاع اليه سبيلا، و من كفر فاءن الله غنى عن العالمين خداوند سبحان كعبه را نشانى براى اسلام و حرم امنى براى پناه آورندگان به آن قرار داد. حج و اداى حق آن را واجب گرداند و همه را به زيارت آن فراخواند و فرمود: بر هر كسى كه بتواند، زيارت (كعبه واجب ) است و آن كس كه كفر ورزد، خداوند از همه جهانيان بى نياز است.
 جهاد در راه خدا

جهاد در راه خدا

هر كه در بستر خود بميرد، در حالى كه به حق پروردگار خود و حق رسول او و اهل بيت رسولش معرفت داشته باشد، شهيد مرده است و اجرش با خداست و سزاوار پاداش كردار نيكويى است كه (انجام آن را) در نيت داشته است و اين نيت جاى شمشير كشيدن او را مى گيرد.
 دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

دیدگاه نهج البلاغه درباره نماز

درباره نماز چنين سفارش مى كند: گناهان را از گردن ها باز مى كند، همان گونه كه مهارها از گردن حيوانات باز مى شود. رسول خدا صلى الله عليه و آله نماز را به چشمه آب گرم تشبيه فرموده است كه مقابل در خانه مردى در جريان باشد و آن مرد در هر روز و شب پنج مرتبه در آن شست و شو نمايد (با اين شست و شوى مكرر چه كثافت و چركى در بدن او باقى خواهد ماند؟
No image

روزه داری در آئینه نهج البلاغه

حرس الله عباده المؤ منين بالصلوات و الزكوات، و مجاهده الصيام فى الايام المفروضات، تسكينا لا طرافهم، و تخشيعا لابصارهم، و تذليلا لنفوسهم خداوند متعال بندگان را ايمان خود را از فريبكارى هاى شيطان محفوظ و مصون مى دارد، به وسيله نمازها و زكات دادن و تحمل مشقت به وسيله روزه گرفتن در روزهاى مقرر (رمضان مبارك) و براى ايجاد آرامش در اعضاى آنان و براى خاشع نمودن چشمان و رام كردن نفس ها.
 دوستى و دشمنى

دوستى و دشمنى

اءصدقاوك ثلاتة و اءعداوك ثلاثة، فاءصدقاوك: صديقك، و صديق صديقك، و عدو عدوك. و اءعداوك: عدوك، و عدو صديقك، و صديق عدوك دوستان تو سه دسته اند و دشمنانت نيز سه دسته اند، اما دوستانت عبارت اند از: دوستت، دوست دوستت، دشمن دشمنت؛ اما دشمنانت؛ دشمن تو، دشمن دوستت و دوست دشمن تو.
Powered by TayaCMS