راهنمای خانواده در پیشگیری از انحرافات (12)

راهنمای خانواده در پیشگیری از انحرافات (12)

گفتار چهارم: انحرافات جنسی

وظایف پیشگیرانه والدین نسبت به یکدیگر

  1. رعایت حقوق زوجین در برآوردن درخواستهای جنسی همدیگر. به یقین معلوم است که ارضای تمایلات جنسی موجب ترک یا کاهش درخواست­ها یا رفتارهای جنسی خارج از چارچوب خانواده شده و استحکام نظام خانوادگی را بدنبال دارد. علاوه بر این، وجوب تمکین جنسی زن در برابر شوهرازحقوق مسلم زناشویی است که در فقه اسلامی برای مردان مقرر شده است.
  2. توجه زوجین به زیبایی و آراستگی ظاهری یکدیگر: با توجه به اینکه زیبایی ومرتب بودن ظاهری زوجین ارتباط با جاذبه ومیل جنسی دارد، رعایت معقولانه این مساله از سوی زوجین موجب پاکدامنی و عفت و در نتیجه استحکام خانواده و پیشگیری از انحرافات جنسی می­گردد.

    شخصی گوید: امام موسی بن جعفر(علیه السلام)را دیدم که خضاب(وموی سر خود را رنگ) کرده بود. از او پرسیدم: «فدایت شوم، خضاب کرده ای؟!» فرمود «آری، نظافت و آراستگی مردان از اموری است که برعفّت زنان می­افزاید وعفت زنان از آن رو کاهش یافته که شوهران آنها به سر وروی خود نمی­رسند.» سپس فرمود: «آیا مایلی همسرت را در وضعیت نامناسبی از حیث نظافت و آراستگی ببینی؟» گفتم: «نه» فرمود: « پس در مورد همسرت نیز این را نپسند(که او تو را در وضعیت نامناسب از نظر وضع ظاهری ببیند) » آنگاه فرمود:

    « پاکیزگی، استفاده از بوی خوش، زدودن موهای زائد بدن و اهمیت دادن به رابطه جنسی، جزء اخلاق پیامبران است.»

  3. پرهیز زنان ازحضوردرمشاغل اجنماعی نامناسب بویژه کارگاهها و مؤسسات خصوصی، به همراه پیمودن مسافت زیاد و معاشرت واختلاط متعدد با مردان نامحرم.
  4. پرهیز مردان از بیکاری و ناتوانی مالی و اقتصادی.
  5. پرهیز از اشتغال مردان بویژه جوانان به کارهای نامناسب و یا حضور در اماکن و کارگاههایی که خطر آسیب پذیری جنسی در آنها وجود دارد.

وظایف پیشگیرانه والدین نسبت به فرزندان

با شروع دوران بلوغ، دوره حساس و بحرانی و فشارهای شدید جنسی آغاز می­شود و پدرومادر در این مرحله نقشی تعیین کننده در شخصیت و آینده فرد خواهند داشت.

والدین با بکار گرفتن برخی تدابیر و شیوه­های تربیتی خواهند توانست میزان آسیب پذیری­های فرزندان خود را بسیار کاهش دهند.

  1. مهمترین توصیه اسلام برای جلوگیری از این انحرافات و ارضاء معقول و مشروع غریزه جنسی، اقدام مناسب و به موقع برای ازدواج می­باشد. بدیهی است وظیفه والدین در سازوکارهای اولیه و مقدمات این امر مقدس نقش سرنوشت سازی خواهد داشت. از همین رو والدین می­بایست با صحبت­های دوستانه و ارشادی خود ، توجه به اصل ازدواج را برای وی روشن کرده و سپس مراحل اولیه جستجو و گزینش و کمک به انتخاب همسر مناسب را برای فرزندشان مهیا سازند.
  2. اطلاع رسانی منطقی به فرزند در باره مسائل جنسی.

    یکی از مشکلات جامعه ما این است که وجود شرم و حیای بیجا و حرمت­داری­های نابجای دختران و پسران مانع نزدیک شدن عاطفی آنها به پدران ومادران گشته است.

    والدین می­بایست با منطقی ساده و بدون پرده پوشی­های غیرلازم و به عنوان دوست و محرم راز فرزندان، اطلاعات کافی و مفیدی در باره مسائل جنسی و بلوغ و آثار آن به فرزندان منتقل نمایند تا آنان علاوه برآشنایی با تحولات جدید جسمی و روحی خود، راههای کنترل و هدایت صحیح این فشارها را بیاموزند.

    بدیهی است نزدیکی عاطفی فرزندان به والدین، موجب خواهد شد تا آنان تحولات، دیده­ها، شنیده ها و اتفاقات پیش آمده در این باره را به راحتی و بدون دلهره با والدین خود در میان گذاشته و راهکارها ی مناسب فردی و اجتماعی مربوطه را بدست آوردند.

    همچنین با این تعامل دو طرفه و ایجاد حس اعتماد، والدین قادر خواهند بود با گرایشات و افکار و احساسات فرزندان خویش آشنا شده و قبل از هرگونه رفتار مجرمانه و انحرافی فرزندانشان، آنان را از بزهکاری­های احتمالی نجات دهند.

  3. رعایت اصول بهداشت جنسی و ضوابط شرعی در باره رفتارهای جنسی و زناشویی از سوی والدین، از زمان انعقاد نطفه تا مراحل پس از تولد و حتی سالهای بعد، در کیفیت جسمی و تربیت اخلاقی فرزندان دخالت ویژه­ای دارند.

    قرآن مجید و ائمه معصومین بطور مکرر توصیه کرده‌اند که والدین نباید عملی انجام دهند که موجب بیداری بی موقع یا تشدید غریزه جنسی در فرزندان گردد.

    قرآن کریم در این باره می‌فرماید:

    « وَ إذَا بَلَغَ الْأطْفَالُ مِنْکُمُ الْحُلُمَ فَلْیَسْتَأذَنُوا لَمَا اسْتَأذَنَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ کَذَلِکَ یُبَیِّنُ اللهَ لَکُمْ ایَاتِهِ وَاللهُ عَلیمٌ حَکیمٌ».[النور / 59]

    هنگامی که کودکان شما به حد بلوغ رسیدند باید مانند سایرین و به همان شیوه سابق برای ورود به جایگاه خصوصی والدین اجازه بگیرند، خدا آیات خود را اینگونه برای شما بیان می‌کند در حالیکه از روی علم و حکمت به مصلحت شما آگاه است.

    امام صادق(ع) در این رابطه فرموده‌اند:

    مرد نباید با همسر یا کنیز خود در صورتی که کودکی در آنجا وجود دارد، نزدیکی نماید، زیرا این عمل موجبات گرایش فرزندان به زنا را فراهم می‌آورد.

  4. جدا سازی محل خواب و بستر فرزندان از محل خواب والدین. همچنین جداسازی محل خواب فرزندان پسراز ازمحل خواب فرزندان دختر ازوظایف ضروری برای والدین است که در بهداشت جسمی و جنسی فرزندان مفید است.
  5. والدین باید تلاش کنند تا فاصله بین زمان اصلی خواب با هنگام به بستررفتن فرزندان را تا حد امکان کوتاه نمایند. هچنین سفارش شده است که فرزندان پس از بیدار شدن، از ماندن در بستر پرهیز کنند.
  6. والدین ترتیبی اتخاذ کنند تا اینکه حتی الامکان مدت حضور فرزندان خود را در حمام کوتاه نمایند.
  7. تهیه تغذیه مناسب با سنین بلوغ جنسی و هیجانات درونی او با هدف کاهش هیجانات و بحران­های درونی.

    در سبد غذایی چنین فرزندانی، وجود سبزیجات و میوه و لبنیات مناسب بوده و پرهیز از ادویه­جات و ترشیجات و خوردن بی رویه گوشت توصیه شده است.

  8. رعایت عفت و حیاء در پوشش والدین

    پیامبر گرامی اسلام(صلی الله و علیه و آله)فرمود: کسیکه حیاء ندارد دین کاملی ندارد. او نیز فرمود: شرم و حیاء بخشی از ایمان است. از این رو طرز پوشش و نوع لباس پدر و مادر در خانه و هنگام حضور فرزندان می­بایست بر اساس رعایت کامل عفت و حیاء باشد. همچنین والدین می­بایست هنگام تعویض لباس خود، مراعات شرایط خانه و توجه فرزندان خود را بنمایند.

  9. فعالیت­های ورزشی از جمله کارهایی است که مورد توجه و علاقه اعضای خانه بویژه فرزندان بوده و در درمان یا کاهش اینگونه انحرافات تاثیر بسیار زیادی دارد. البته والدین می­بایست به نوع رشته ورزشی و مکان و مربی ورزش دقت و توجه ویژه­ای نمایند زیرا بی توجهی به ابعاد حاشیه ای ورزش، زمینه برخی آسیب­های دیگر را بدنبال خواهد داشت.
  10. رعایت عفت و حیاء در گفتارها : والدین نباید در مقابل فرزندان کلمات و واژه­های مربوط به مسائل جنسی و اندام­های جنسی را بطور صریح و به اصطلاح با رک­گویی به زبان آورند و هچنین در شنیدن اینگونه کلمات نرمش بخرج ندهند. همچنین رفتار و نگاه پدرو مادر به یکدیگر(در حضور فرزندان)نباید به گونه­ای باشد که نشانه­ها و علائم رفتار جنسی درآنها احساس شود.
  11. نظارت بر زمان و مکان تماشای فیلم­ها و بازی­های رایانه­ای مورد نظر فرزندان و کنترل بر ورود و خروج سی­دی­ها در منزل یا محیط کار.
  12. با توجه به اینکه امروزه برخی سریالها و فیلم های مورد نمایش در شبکه­های ماهواره­ای، برخلاف سلامت روانی و تربیتی افراد و خانواده­ها می­باشد و آثار مخربی بر جای خواهد گذاشت، والدین محترم می­توانند تدابیری برای جلوگیری از تماشای این فیلم ها و برنامه های ماهواره ای در نظر بگیرند.
  13. قراردادن تلویزیون در محل عمومی منزل، پرهیز از تماشای آنها در ساعات پایانی شب یا نیمه شب، تماشای فیلم با حضور والدین، مسدود کردن الکترونیکی کانال های آلوده به مسائل جنسی و خشونت برخی از تدابیر پیشگیرانه در این باره است.

  14. دقت و توجه والدین بویژه مادران به وضعیت ظاهری و پوشش مناسب دختران در بیرون از خانه برای مصون ماندن از هرگونه تعرض یا پیشگیری از دلفریبی دیگران. بدیهی است والدین می­بایست معقول ومناسب بودن لباس فرزندان پسر را هم مدنظر قرار دهند.
  15. تامین مایحتاج زندگی و فراهم کردن امکانات مورد نیاز خانواده وفرزندان.

    ازآنجا که مرد دارای وظیفه حمایتی از اقتصاد خانواده بوده واز نظر فقهی ملزم به تامین مخارج زندگی خویش است، سهل انگاری او در این امور، برخلاف شرع مقدس بوده و تبعات منفی دنیوی(انحراف) و اخروی را در پی خواهد داشت.

  16. پرهیز از مهاجرتهای غیرضروری برخی از اعضای خانواده و یا مهاجرت خانوادگی به شهرهای بزرگ بدون پیش بینی­های قبلی.

    تحصیل دانشجویان بویژه دختران دانشجو در شهرهای خود و دانشگاههای محل سکونت، تاثیر مهمی درجلوگیری از آسیب­های مهاجرت خواهد داشت.

  17. تنظیم، کنترل و تصحیح استفاده از اینترنت. برای کنترل بهتر و جلو گیری از آسیبهای احتمالی از اینترنت، توجه به دستورالعمل­های زیر برای والدین ضروری است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

فاطمه(س) بر کرسى تربیت

تربیت (یعنى به فعلیت درآوردن همه استعدادهاى بالقوه انسان) کار سترگ پیامبران و علت انگیزش و بعثت آنان است و تنها کسانى مى ‏توانند به حقیقت این هنر را داشته باشند که از چشمه ‏سار زلال نبوت سیراب شده و از مکتب آنان درس گرفته باشند و فاطمه(س) شاخسار درخت ...
نگاهی به سیره رفتاری حضرت زهرا (س)

نگاهی به سیره رفتاری حضرت زهرا (س)

پیامبر هنگام عروسی زهرا(س) به او فرموده بود: "دخترم! با همسرت رفتار نیکو کن، و در هیچ کاری از دستورش سرپیچی نکن." این سخن همواره آویزه گوش حضرت زهرا(س) بود، او حدود نُه سال که همسر علی(ع) بود، هرگز علی(ع) را ناخشنود نکرد، بلکه همواره مایه نشاط و خشنودی...
ابعاد علمی و عملی شخصیت حضرت زهرا (س)

ابعاد علمی و عملی شخصیت حضرت زهرا (س)

آنچه که ما موظفیم به این بانو اقتدا کنیم و وظیفه داریم، مأمور هستیم و راهش هم ممکن است آن است که این بانو (سلام الله علیها) هم در اعتقادات، هم در اخلاق، هم در حقوق، هم در فقه مطالب فراوانی را فرمودند و عمل کردند و تعلیم دادند و دستور عمل کردن را هم ...
سیماى فاطمه(س) در روز قیامت

سیماى فاطمه(س) در روز قیامت

از پیامبر(ص) چنین نقل مى‏کند: هنگامى ‏که فاطمه در مقابل عرش پروردگار قرار مى ‏گیرد، خود را از مرکب به زیر انداخته، اظهار مى ‏دارد: الهى و سیدى، میان من و کسى که مرا آزرده و بر من ستم روا داشته، داورى کن. خدایا! بین من و قاتل فرزندم، حکم کن...
حضرت فاطمه علیهاالسلام و ولایت کبرا

حضرت فاطمه علیهاالسلام و ولایت کبرا

ولایت کبراى حضرت زهرا علیهاالسلام در امتداد ولایت مطلق خداوند قرار دارد، به گونه اى که ایشان به اذن الهى، حق دخل و تصرف در امور عالم را دارد و مى‏تواند نفوس انسان‏هاى مستعد را شناخته، به سرمنزل مقصود رهنمون سازد. آیاتى در باب اثبات عصمت و طهارت و علم وهبى

پر بازدیدترین ها

جلوه‏ هاى اعجاز در سوره کوثر

جلوه‏ هاى اعجاز در سوره کوثر

این جویبارهاى فضیلت به هم پیوند خورد و در سوره «کوثر» مجموعه اى دل انگیز از زیباییها و اصالتها را رقم زد و آن را به عنوان، هدیه اى الهى، تقدیم رسول خاتم(ص) کرد، زیرا فاطمه(س) یکى از مظاهر فیض مداوم و جریان پر برکت حرکت محمدى است که استمرار آن را...
رسالت اجتماعی سرور زنان عالم

رسالت اجتماعی سرور زنان عالم

حضرت زهرا علیهاالسلام فقیران و بینوایان را اطعام می داد و به همسایگان مستضعف خود رسیدگی می کرد و به زنان و اطفال مخصوصا یتیمان توجه می کرد و به آنها رسیدگی می نمود و غذا می داد تا جایی که اثر گرسنگی بر صورت مبارکش آشکار می شد...
سبک زندگی اسلامی از منظر دخت رسول

سبک زندگی اسلامی از منظر دخت رسول

سلمان فارسی می گوید: روزی حضرت فاطمه سلام الله علیها را دیدم که چادری وصله دار و ساده بر سر داشت. در شگفتی ماندم و گفتم: عجبا! دختران پادشاهان ایران و قیصر روم بر کرسیهای طلایی می نشینند و پارچه های زربافت به تن می کنند...
پبروز در امتحانات

پبروز در امتحانات

دنیا، دانشگاهی است که مردم دانشجویان آن هستند و خداوند و انبیا، معلّمان و استادان آن. گرفتاری ها و سختی ها،آسانی ها و راحتی ها، مصائب و شادی ها، دارایی ها و نداری ها، فراوانی ها و قحطی ها، آزادی ها و اسارت ها، سلامت ها و بیماری ها مواد امتحانی آن هستند...
Powered by TayaCMS