اهميت محبت به همسر

اهميت محبت به همسر

برکات ذکر لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ

آداب تازه مولود

محبت و ابراز علاقه به همسر

کلید واژه ها: لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ- آداب تازه مولود- تربت کربلا- محبت به همسر- ابراز علاقه.

برکات ذکر لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ

پیامبر خدا صلی الله... فرمودند: «مَنْ كَانَ آخِرُ كَلَامِهِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ دَخَلَ الْجَنَّةَ »[1]؛ کسی که آخرین کلام و گفتارش کلمه طیبه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» باشد (یعنی با گفتن «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» روحش از بدنش بیرون برود) داخل بهشت می شود.

اولین کلامی که سفارش شده به فرزند خود یاد بدهید کلمه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» است. اول چیزی که سفارش شده در گوش بچه تازه به دنیا آمده بگوئید اذان است که با «اللَّهُ» ;شروع می شود و با «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» ختم پیدا می کند.

آداب تازه مولود

امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: اگر مردم می توانستند کام بچه هایشان را از آب فرات بگیرند، همه آن ها از شیعیان من می شدند. «حَنِّكُوا أَوْلَادَكُمْ بِتُرْبَةِ الْحُسَيْنِ( علیه السلام )فَإِنَّهَا أَمَانٌ»[2]. «حَنِّكُوا أَوْلَادَكُمْ بِمَاءِ الْفُرَاتِ»[3]. آن جرقِّه اول خیلی مهم است؛ یعنی بچه ای که به دنیا آمده، هم بدنش و هم روحش دست نخورده است، مانند کاغذی است که در آن چیزی نوشته نشده است. خیلی مهم است که اولین حرف را چه کسی می نویسد و چه می نویسد. یکی از مراجع عراق می گفت: در عراق، طائفه ای سابعی مذهب بودند (در اهواز هم هستند معمولا طلا فروش هستند و آداب مذهبی مخصوصی دارند). روزی یکی از آن ها آمد و شیعه شد در حالی که خانواده اش همه سابعی مذهب بودند. حساس شدم که چرا شیعه شد با این که همه طائفه اش سابعی مذهب اند. رفتیم از خانواده اش تحقیق کردیم، مادرش گفت: «وقتی بچه ای به دنیا می آید آداب و دستوراتی در مورد بچه تازه متولد شده داریم. زمانی که بچه ام متولد شد روحانی خودمان را پیدا نکردیم برای همین بچه ام را پیش روحانی شیعه ای که نزدیک منزلمان بود بردیم و به ایشان دادیم. روحانی شیعی تو گوش بچه چیزی گفت، فکر می کنم آن چیزی که گفته است این بچه را گمراه کرده است». آن روحانی با اذان و اقامه استارت بچه را زده بود. زمانی که بچه به دنیا می آید یک مقدار گرده تربت امام حسین علیه السلام را در آب ولرم حل کنید (اگر آب فرات باشد بهتراست) و کام بچه را با نور و یاد امام حسین علیه السلام بگیرید؛ تا بچه اتان حسینی بشود.

محبت و ابراز علاقه به همسر

پیامبر خدا صلی الله... فرمودند:«قَوْلُ الرَّجُلِ لِلْمَرْأَةِ إِنِّي أُحِبُّكِ لَا يَذْهَبُ مِنْ قَلْبِهَا أَبَداً»[4]، وقتی مردی به همسرش بگوید دوستت دارم، این ابراز علاقه، هیچ وقت از دل همسرش بیرون نمی رود. ;چرا مرد شست ساله که قدش خمیده شده است به من می گوید: حاج آقا! شما با صداو سیما رابطه دارید، بیا به این ها بگو اخبار را مجری مرد بگوید. چرا زن می آید می گوید؟ بعد هم که زن می آید اخبار بگوید، می گوید: «شنونده گان عزیز» من حالم بد می شود. به آن ها بگو عزیز نگویند. آدم پیر و رو به قبله این حرف ها را می گوید. همینه که می گویند دود از کنده بلند می شه. این ها به خاطر این;است که در خانه از محبت ;و احساس اشباع نشده است. محبت ندیده است و الا نباید این اندازه آتشش تند باشد. این ها را باید خودمان از راه حلال اشباع بکنیم. پیامبر خدا ما را به محبت کردن به همسرمان تشویق می کند و این محبت کردن ها باعث می شود نفسمان را در کانون خانواده اشباء کنیم.

حجه الاسلام و المسلمین فرحزاد


[1] . من لايحضره الفقيه/شیخ صدوق/1/132/باب غسل الميت ..... ص : 131.

[2] . تهذيب الأحكام/شیخ طوسی/6/74/ 22- باب حد حرم الحسين ع و فضل كربلا...ص:71.

[3] . الكافي/شیخ کلینی/6/24/ باب ما يفعل بالمولود من التحنيك و غیره اذاولد...ص:23.

[4] . الكافي/شیخ کلینی/ 5/569/ باب نوادر ..... ص : 554.

 

جدیدترین ها در این موضوع

سهيم بودن نسلهاي آينده در اعمال گذشتگان

سهيم بودن نسلهاي آينده در اعمال گذشتگان

تمام مؤمنان امروز، و آنها که در رحم مادرانند و هنوز متولّد نشده اند يا کسانى که قرنها بعد از اين از صلب پدران در رحم مادران منتقل و سپس متولّد و بزرگ مى شوند، در ميدان جنگ «جمل» حضور داشته اند! چرا که اين يک مبارزه شخصى بر سر قدرت نبود، بلکه پيکار صفوف طرفداران حق در برابر باطل بود و اين دو صف همچون رگه هاى آب شيرين و شور تا «نفخ صور» جريان دارد و مؤمنان راستين در هر زمان و مکان در مسير جريان حق و در برابر جريان باطل به مبارزه مى خيزند و همه در نتايج مبارزات يکديگر و افتخارات و برکات و پاداشهاى آن سهيم اند.
No image

اطلاعات عمومی (1)

حضرت علی(علیه السلام)در مورد مسلمان واقعی می‌فرماید: مسلمان واقعی كسی است كه مسلمانان از زبان و دستش در امان باشند مگر آن جا كه حق اقتضا كند. و آزار رساندن به هیچ مسلمانی جز در مواردی كه موجبی( به حكم خدا) داشته باشد روا نیست.
بهترین ترجمه های نهج البلاغه کدامند؟

بهترین ترجمه های نهج البلاغه کدامند؟

گاهی در بعضی مجالس دینی و مذهبی پاره ای از کلمات این کتاب را خوانده و معنی می کردم. شنوندگان به شگفت آمده و می گفتند: اگر علما و رجال دینی ترجمه فرمایشات امام علی(ع) در کتاب نهج البلاغه را به طوری که در خور فهم فارسی زبانان باشد نوشته بودند، همه از آن بهره مند می شدند ولی افسوس که از ترجمه و شرح هایی که در دسترس است، چنا نکه باید استفاده نمی شد. بنابراین بر نگارنده واجب شد که دست از کار بردارم و این کتاب جلیل را به زبان فارسی سلیس و روان ترجمه کنم.
كتابي معتبرتر از نهج البلاغه

كتابي معتبرتر از نهج البلاغه

گروهى از هوى پرستان مى گويند: بسيارى از نهج البلاغه گفتارهايى برساخته است كه گروهى از سخنوران شيعه آنها را پديد آورده اند و شايد هم برخى از آنها را به سيد رضى نسبت داده اند. اينان كسانى اند كه تعصّب ديده هايشان را كور كرده و از سر كجروى و ناآگاهى به سخن و شيوه هاى سخنورى ، از راه روشن روى برتافته، و كجراهه در پيش گرفته اند
تفاسير نهج البلاغه

تفاسير نهج البلاغه

ترجمه اى كه مؤلف براى متن نهج البلاغه ارائه مى دهد ترجمه اى روان است، گرچه كه بلاغت و فصاحت متن پارسى شده به متن عربى نمى رسد، چونان كه مؤلف خود نيز در مقدمه كوتاهى بر جلد نخست بدين حقيقت تصريح مى كند كه «هيچ ترجمه اى هر اندازه هم دقيق باشد نمى تواند معنايى را از زبانى به زبان ديگر چنان منتقل نمايد كه هيچ گونه تغيير و تصرفى در آن معنا صورت نگيرد

پر بازدیدترین ها

 بررسي‌ نظام‌ غايي‌ قرآن‌، در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ غايي‌ قرآن‌، در نهج‌البلاغه‌

آن‌ فاعل‌ غيرمتناهي‌ هم‌،اوّل‌، و مبدأ فاعلي‌ بالذات‌ تمام‌ ماسوي‌ است‌؛ و هم‌، آخِر، و مبدأ غايي‌ بالذات‌همة‌ ماعدي‌. هدفمند بودن‌ نظام‌ هستي‌ ـ كه‌ قرآن‌ تكويني‌ است‌ ـ و نيز هدفدار بودن‌قرآن‌ حكيم‌ ـ كه‌ جهان‌ تدويني‌ است‌ ـ بر اساس‌ دو اسم‌ از اسماي‌ حسناي‌خداوند خواهد بود.
 بررسي‌ نظام‌ فاعلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ فاعلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بهترين‌ وجه‌ معقول‌ آفرينش‌ جهان‌، همانا تجلّي‌ است‌؛ كه‌ از ظريف‌ترين‌ تعبيرهاي‌ قرآني‌ و روايي‌ است‌، چنان‌كه‌ در آية‌ «فلما تجلي‌ ربه‌ للجبل‌ جعله‌ دكّا وخرّ موسي‌ صعقا» آمده‌ است‌. و در جريان‌ معاد هم‌، تلويحاً به‌ آن‌ اشاره‌ شده‌است‌؛ زيرا، خداوند در آية‌ «قل‌ اءنما علمها عند ربّي‌ لايُجَليها لوقتها الا هو»، تجلية‌ساعت‌ و قيامت‌ را به‌ خود اِسناد داده‌ است‌ و چون‌ در قيامت‌ كبرا و حشر اكبر،تمام‌ اشخاص‌ و اشيا به‌ عنوان‌ مبدأ قابلي‌ حضور و ظهور دارند نه‌ به‌ عنوان‌مبدأ فاعلي‌ ـ زيرا همة‌ آن‌ها، تحت‌ قهر حاكم‌اند ـ بنابراين‌، تنها عامل‌ تجلّي‌قيامت‌، ظهور خود خداوندِ متجلّي‌ خواهد بود.
No image

نامه 70 نهج البلاغه : روش برخورد با پديده فرار

موضوع نامه 70 نهج البلاغه درباره "روش برخورد با پديده فرار" است.
Powered by TayaCMS