سرّ وصال

سرّ وصال خلاصه سخنرانی | سرّ وصال
دل و قلب هر وقت آمادگی پذیرش خداوند را پیدا کرد، نگو داغ شده، بگو نسیم رحمت است. همانجا خدا را نهادینه کن؛ این سرّ وصال است.

بسمه تعالی
سخنرانی حجت الاسلام سید محمد انجوی نژاد
یک
خرداد 1387 - دانشگاه صنعتی شیراز
موضوع: سرّ وصال


خیلی وقت است مردم در جهان دنبال جواب این سوال می گردند که سرّ وصال چیست؟ و اینکه چگونه ممکن است انسانی زنده باشد اما به وصال رسیده باشد. سوال هست که آیا این قضیه اتفاقی است یا انتخابی؟ یعنی آیا ممکن است این 14 نفر بصورت کاملاً اتفاقی در شب بمب گذاری شهید شوند و یا مجروحین بطور اتفاقی مجروح و جانباز شوند؟
یکی از دوستان زمان جنگ که جانباز هست نقل می کرد می کرد که وقتی در جنگ پایم قطع شد، تمام توانم را جمع کردم تا بسمت خاکریز خودی بروم. با وجود درد بسیار شدید و خونریزی بی امان خودم را رساندم. یکی دو متر که بالا رفتم، دیدم دیگر توان رفتن ندارم. به دور و برم نگاه کردم؛ هیچ کس نبود. حتی توان فریاد زدن و کمک خواستن هم نداشتم. در همان حال درد شدید و بی حالی، یک لحظه احساس کردم درد پایم کمتر و کمتر می شود تا جایی که دیگر احساس درد نداشتم. احساس کردم اصلاً از جسمم جدا شدم. در یک فضای مه آلود بودم. در این فضا فقط یک دری را دیدم که فکر کردم در شهادت است. رفتم جلو. تا نزدیکی در رفتم و به محض اینکه خواستم وارد شوم، صدایی خطاب کرد فلانی! میخواهی شهید بشوی یا نه؟ اون موقع پیش خودم فکر کردم که حالا وقت برای شهید شدن زیاده و... همان لحظه در بسته شد و دوباره در پایم بشدت احساس درد کردم.
این دوست ما الان هم زنده ست.

در روایات داریم که اینها آگاهانه انتخاب می کنند. شهادت یعنی انتخاب.

بروید ببینید، این بچه ها هر کدام در خانواده و فامیل یک وزنه ی تک بودند. شهید مهدوی سالها به پدر و مادرش می گفته من 20 سال بیشتر عمر نمی کنم و دقیقاً 17 روز از بیست سالگی ش گذشته بود که به شهادت رسید!
اینها یک آگاهی در ضمیر داشته اند. هر کدام اینها یک جوری با بقیه فرق داشته اند. جانبازهای ما هم همینطور. ماهایی که تحمل یک نیش سوزن را نداریم. بروید ببینید جانبازان با این همه درد و مصیبت حتی یک آخ نگفتند!

سرّ این در چیست؟
پیامبر(ص) فرمودند: به هوش باشید ! گاهی اوقات در زندگی شما از طرف خداوند نسیمی می وزد. آگاه باشید در همان لحظه نسیم را بگیرید.

وقتی در یک لحظه حس کردی خدا به تو نگاه کرده، توجه خدا بسمت توست، معطل نکن! پشت گوش نینداز. اغلب کسانی که ضرر کردند کسانی هستند که از همین فردا فردا کردن ها ضرر می کنند.
این اشتباه است که بگوییم باب شهادت برای زمان کوتاهی باز، و بعد بسته شد. در رحمت خدا همیشه باز است. فیض آماده ست، در جای خودش. اما بحث در اینست که قدر فیض را دانستن یعنی قدر لحظات را دانستن.

یک چشم زدن غافل از آن ماه نباشیم / شاید که نگاهی کند آگاه نباشیم


روزی 10 بار که تو را صدا نمی زنند! پیامبر(ص) فرمودند بعضی وقت ها، بطور خاص تو را صدا می زنند؛ فی ایّام دهرکم.

خیلی وقت ها خدا منتظر است یک فیض را برساند، اما منتظر بهانه است. فقط منتظر یک بله از جانب شماست.
شهید علی نصیری شب قبل از واقعه خواب می بیند که یک کاروان جلوی کانون ایستاده است و بعضی ها را برای بردن به کربلا صدا می زند. شهید نصیری هم جزء کسانی بودند که اسمشان را برای کربلا می خوانند. و فردای آنشب به همسرشان اعلام می کنند که امشب میخواهم به کانون بروم!
این خواب همان نسیم است. به دنبالش فرستاده اند. حتماً که لزومی ندارد در بیداری باشد. فرمودند بصورت خاصی تو را صدا می زند؛ دل آمادگی پذیرش حتی خواب را به عنوان یک مطلب و تذکر جدی از طرف خدا دارد.

مثل اتفاقی که برای شهید غلامرضا فهمیده افتاد. شب شهادتش به دوستانش گفته بوده فردا من مفقود الجسد می شوم. فردا قبل از اینکه برگردید، یک نگاهی بسمت چپ خط بیندازید من خودم را نشان می دهم. چند نفر از دوستانشون موقع برگشت، بر می گردند نگاه می کنند و یک شال سبزی را می بینند که در هوا تکان می خورده. (شهید ، سید بوده است) به آنطرف می روند و زیر شال، جسد ایشان را پیدا می کنند.

گیرنده باید قوی باشد. این فضا پر از فرکانس است احتیاج به گیرنده دارد که اینها را بگیرد. روحی میتواند فرکانس الهی را جذب کند که گیرنده اش را فعال کرده باشد!
حساسیت داشته باشیم نسبت به چیزهایی که از طرف خداوند برای ما می آید. وگرنه فراوان است از این نسیم های رحمت که بدون توجه از آن می گذریم.
یک لحظه تنور دلت داغ می شود. قرار است اینجا یک نوری بچسبد. وگرنه خدا که الکی دل من و تو را داغ نمی کند! فقط مواظب باش به شیطان فرصت ندهی، سرد بشوی.
دل و قلب هر وقت آمادگی پذیرش خداوند را پیدا کرد، نگو داغ شده، بگو نسیم رحمت است. همانجا خدا را نهادینه کن؛ این سرّ وصال است.
شنبه شب، شهید محمد جواد یاقوت از کلاس که به خانه بر می گردد، بشدت خسته بوده و مادرش اصرار می کند که امشب که خسته ای کانون نرو. ولی او جواب می دهد شاید همین امشب یک خبری باشد؛ شاید امشب امام حسین یک نگاهی بکند!

چرا گفتند وَیلٌ للمُصَلّین؟ کسانی که در نماز توجهشان یک خط در میان است! شاید در یکی از همین موردهایی که توجه نداری، نسیم و نور بیاید!
سرّ این است که گیرنده ات نسبت به پیامی که از آسمان می آید، حساس باشد.

یکی از بچه ها چند وقت پیش تعریف می کرد می گفت طی قضیه ای چنان فشاری بهش وارد شده بود که قید همه چیز را زده بود و گفته بود اصلاً گور بابای دین و تقیّد! بکلی بریده بود و گفته بود اصلاً نه دنیا میخواهم نه آخرت! میخواهم بروم یک جایی فقط صفا کنم! حال کنم! حتی اگر شده به قیمت گناه..
می گفت همه چیز را گذاشتم و رفتم خارج از کشور. توی فرودگاه ترکیه موقعی که هواپیما از زمین بلند شد، یک لحظه از پنجره هواپیما زیر پایم را نگاه کردم و بی اختیار بدنبال گنبد طلای امام رضا(ع) گشتم؛ مثل همان موقع هایی که توی فرودگاه مشهد بر می گشتم و از پنجره دنبال گنبد طلا می گشتم! حالا ترکیه کجا و امام رضا(ع) کجا! یک لحظه احساس کردم من دارم فرار می کنم، ولی یک نفر دارد با من می آید.

می گفت یک نفر بغل دستم نشسته بود که فهمیدم ایرانی ست. بهش گفتم دارم میرم که از اینجا بزنم بیرون، اونجا نه دنیا داریم نه آخرت!. حداقل یک جایی بروم که یک نصیبی از دنیا ببرم! گفت خب میتوانی برای ما کار کنی؟ گفتم چه کاری؟ گفت ترجمه ی متون مذهبی به انگلیسی. گفتم بَه! اینو باش! ما داریم فرار می کنیم از اینا، حالا شما میگی بیا... از اون طرف اصرار و از من انکار.. تا عاقبت راضی شدم بروم موسسه شان را ببینم. می گفت لحظه ای که سر در موسسه را دیدم، همه چیز را گرفتم. روی تابلوی موسسه به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته بود: مرکز مطالعات شیعی علی بن موسی الرضا(ع) !
امام رضا ولت نمی کند. این نان اتصال است که میخوری. سرّ اینست.

حتی اگر در یک روز دوازده ساعت و نود و نه دقیقه گناه کردی، دقیقه ی آخر باید برگردی. یک لحظه را نباید بدون خدا سر کنی.
اینهایی که شهید شدند معصوم نبودند! اینها متصل بودند. و این سرّ وصال است.


جدیدترین ها در این موضوع

 جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

بسیارى از مخالفان قرآن كوشیده اند چنین شبهه افكنى كنند كه این كتاب آسمانى با دنیاى امروز كه عصر پیشرفت علوم و تكنولوژى است، متناسب نیست ؛ بلكه فقط اعجاز عصر پیامبر ختمى مرتبت صلى الله علیه وآله است و صرفا براى زمان ایشان شمولیت داشته است و اكنون همانند كتاب مقدس انجیل صرفا براى استفاده فردى قابلیت دارد.
  اجمال و تفصيل قرآن و نهج البلاغهʁ)

اجمال و تفصيل قرآن و نهج البلاغه(1)

واحدي كه مبدأ كثرت است و كم متصل و منفصل را به وسيلة آن تقسيم مي‌كنند و خلاصه آن يك كه بعدش دو، سه و چهار شمرده مي‌شود كه خداوند واحد به اين معني نيست زيرا اولاً: خدا يكي است كه ثاني و ثالث ندارد؛ ثانياً: از اوصاف اين معني قلت و كمي است يعني دو و سه و چهار بيشتر از آن است و خداوند موصوف به قلت نمي‌شود زيرا تمام اوصاف كماليه در ذات باري به نحو اتمّ و اكمل موجود است. علي (عليه السّلام)در عبارت اوّل و پنجم مذكور به اين معني اشاره فرموده و چنين وحدتي را از خداوند نفي نموده است.
 مشتركات قرآن و نهج البلاغهʄ)

مشتركات قرآن و نهج البلاغه(4)

خداوند در ذيل بسياري از آياتي كه نعمتهاي خود را شرح مي‌دهد، مي‌فرمايد:«إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ؛ (رعد/ 4) همانا در آنچه ذكر شد، نشانه‌ها و عبرتهايي براي گروه خردمندان است.»
 مشتركات قرآن و نهج البلاغهʃ)

مشتركات قرآن و نهج البلاغه(3)

مولي الموحّدين نيز در نهج البلاغه مي‌فرمايد: «بَعَثَ رُسُلَهُ بِما خَصَّهُمْ بِهِ مِنْ وَحْيِهِ وَ جَعَلَهُمْ حُجَّةً لَهُ عَلي خَلْقِهِ لِئَلّا تَجِبَ الْحُجَُّة لَهُمْ‌ بِتَر‌كِ الْإعْذارِ إِلَيْهِمْ؛‌(خطبة 144) خداوند پيغمبرانش را با اختصاص وحي، برانگيخت و ايشان را بر مخلوقش، حجّت گردانيد تا آنها را بر خدا دستاويزي و عذري نباشد.»
 اثرپذيري نهج البلاغه از قرآن كريم ʁ)

اثرپذيري نهج البلاغه از قرآن كريم (1)

قرآن، يگانه معجزة ماندگار بشريت است كه بر زبان انسان عالم كون و مكان جاري گشت و قلبها را متحول و مجذوب خود ساخت و اعتراف دوست و دشمن را به اعجاز خود واداشت. پس از كلام وحي، تنها كلامي كه توانست مافوق كلام خلق و مادون كلام خالق قرار گيرد، كلام علي (ع) بود؛ كلامي كه اعجاب بزرگ ترين اديبان را برانگيخت و آنان را از همانند آوري عاجز و ناتوان ساخت، و اين به علّت اثرپذيري آن از وحي بود. هدف ما از اين بحث، آشنايي اجمالي با برخي از جنبه هاي اين اثرپذيري در كلام علي (ع) است و اينكه كلام او داراي چه خصوصياتي است كه ما آن را متاثّر از وحي مي دانيم.

پر بازدیدترین ها

 بررسي‌ نظام‌ غايي‌ قرآن‌، در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ غايي‌ قرآن‌، در نهج‌البلاغه‌

آن‌ فاعل‌ غيرمتناهي‌ هم‌،اوّل‌، و مبدأ فاعلي‌ بالذات‌ تمام‌ ماسوي‌ است‌؛ و هم‌، آخِر، و مبدأ غايي‌ بالذات‌همة‌ ماعدي‌. هدفمند بودن‌ نظام‌ هستي‌ ـ كه‌ قرآن‌ تكويني‌ است‌ ـ و نيز هدفدار بودن‌قرآن‌ حكيم‌ ـ كه‌ جهان‌ تدويني‌ است‌ ـ بر اساس‌ دو اسم‌ از اسماي‌ حسناي‌خداوند خواهد بود.
 بررسي‌ نظام‌ فاعلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ فاعلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بهترين‌ وجه‌ معقول‌ آفرينش‌ جهان‌، همانا تجلّي‌ است‌؛ كه‌ از ظريف‌ترين‌ تعبيرهاي‌ قرآني‌ و روايي‌ است‌، چنان‌كه‌ در آية‌ «فلما تجلي‌ ربه‌ للجبل‌ جعله‌ دكّا وخرّ موسي‌ صعقا» آمده‌ است‌. و در جريان‌ معاد هم‌، تلويحاً به‌ آن‌ اشاره‌ شده‌است‌؛ زيرا، خداوند در آية‌ «قل‌ اءنما علمها عند ربّي‌ لايُجَليها لوقتها الا هو»، تجلية‌ساعت‌ و قيامت‌ را به‌ خود اِسناد داده‌ است‌ و چون‌ در قيامت‌ كبرا و حشر اكبر،تمام‌ اشخاص‌ و اشيا به‌ عنوان‌ مبدأ قابلي‌ حضور و ظهور دارند نه‌ به‌ عنوان‌مبدأ فاعلي‌ ـ زيرا همة‌ آن‌ها، تحت‌ قهر حاكم‌اند ـ بنابراين‌، تنها عامل‌ تجلّي‌قيامت‌، ظهور خود خداوندِ متجلّي‌ خواهد بود.
 بررسي‌ نظام‌ داخلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ داخلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

همين‌ معنا، درباره‌ قرآن‌ تدويني‌ ـنيزـ صادق‌ است‌. يعني‌ اگر كسي‌درباره‌ نظام‌ معرفتي‌ قرآن‌ ـ كه‌ جهان‌ علمي‌ است‌ ـ صحيح‌ بيانديشد و پرسش‌استواري‌ ارايه‌ كند، پاسخ‌ صائب‌ خود را از قرآن‌ كريم‌ دريافت‌ مي‌كند؛ ولي‌اگر كسي‌ در اين‌ باره‌ درست‌ فكر نكند، و سؤال‌ متقن‌ و مشخصي‌ را عرضه‌ندارد، اصلاً پاسخي‌ از قرآن‌ نمي‌شنود؛ و اگر در اثر خامي‌ و كژ راهه‌ رفتن‌،سؤال‌ ناصوابي‌ را مطرح‌ كند، پاسخ‌ غلطي‌ را بر قرآن‌ صائب‌ صامت‌ تحميل‌ مي‌كند.
 مشتركات قرآن و نهج البلاغهʂ)

مشتركات قرآن و نهج البلاغه(2)

در نامه يي كه علي (علیه السلام) به قثم بن عباس بن عبدالمطلب حاكم مكه نوشته اند، مي فرمايد: «وَ لَنْ يَفُوزَ بِالْخَيْرِ اِلاّ عامِلُهُ وَ لا يُجْزي جَزاءَ الشَّرِّ اِلاّ فاعِلُهُ؛ (نامه 33) و هرگز به خير و نيكي نرسد مگر نيكوكار و هرگز كيفر بدي نبيند مگر بدكردار.»
 جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

بسیارى از مخالفان قرآن كوشیده اند چنین شبهه افكنى كنند كه این كتاب آسمانى با دنیاى امروز كه عصر پیشرفت علوم و تكنولوژى است، متناسب نیست ؛ بلكه فقط اعجاز عصر پیامبر ختمى مرتبت صلى الله علیه وآله است و صرفا براى زمان ایشان شمولیت داشته است و اكنون همانند كتاب مقدس انجیل صرفا براى استفاده فردى قابلیت دارد.
Powered by TayaCMS