وجوب اطاعت از حضرت زهراءعليهاالسلام

وجوب اطاعت از حضرت زهراءعليهاالسلام

برکات ذکر صلوات

شکرنعمت ها

وجوب اطاعت از حضرت زهراءعلیهاالسلام

ثواب زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام

کلید واژه ها: صلوات- شکرنعمت - اطاعت از حضرت زهراء علیهاالسلام - ثواب زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام .

اسامی معصومین: امام علی علیه السلام - امام باقر علیه السلام - امام صادق علیه السلام .

«قال الله تبارک و تعالی «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً» (آل عمران: 103).

«قال امام صادق علیه السلام أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ أَثَمَانِيَةَ بْوَابٍ ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ» (مجلسی/ بحارالأنوار/ ج57/ ص: 201).

برکات ذکر صلوات

در تمام قرآن «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا» در اول آیات است ولی در این آیه «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ» (الأحزاب: 56). خدای متعال قبل از این که فرمان صلوات را صادر بکند می فرماید صلوات کار من و ملائکه است. مفسرین فرمودند: یصلون یعنی دائم و همیشگی، چیزی که استمرار و دوام دارد. یعنی خدا دائم لطف و عنایتش را بر حیبش نازل می کند. بعد می فرماید ای مؤمنین شما هم بیایید با خدا و ملائکه هم نوا و همکار بشوید. بزرگان ما فرمودند: صولت تخلص به اخلاق الله است.

شکرنعمت ها

«لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» (شیخ کلینی/ الكافي/ ج1/ ص:72). ذکر قویی است بت ها را می شکند. پیامبر و اهل بیت همان حقیقت و تجلی لااله الا الله هستند. (من ارادالله بدء بكم» (آیت الله گیلانی/ شرح مناجات شعبانيه/ ج1/ ص: 46). هر کس می خواهد خدا را بشناسد باید خودیت ها و منیت ها را بشکند. افرادی که نزد آیت الله بهاء الدینی می آمدند می گفتند مشکل داریم چه کار کنیم؟ آیت الله بهاء الدینی سفارش می کردند حدیث کساء را بخوانید، از خدا به خاطر نعمتهایش تشکر کنید. «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابي لَشَديدٌ» ( إبراهيم: 7). از خدا و پیامبر و اهل بیت تشکر کنید. خوش به حال کسانی که این فهم و درک را داشته باشند و وجود نعمت پوشنده آن نعمت نشود. انسان پدر و مادر که دارد قدرش را نمی داند وقتی از دست داد آن وقت می فهمد چه گوهر گرانب هایی را از دست داده است. هنر این است که با وجود نعمت شکر نعمت کنیم.

وجوب اطاعت از حضرت زهراءعلیهاالسلام

یکی از علمای یهودی سوال مهمی از امیرالمومنین علیه السلام کردند آقا بدون درنگ جواب دادند. شگفت زده شد گفت: شما همان پیامبری هستید که موسی کلیم الله خیرش را داده است؟ حضرت فرمودند: «إِنَّمَا أَنَا عَبْدٌ مِنْ عَبِيدِ رَسُولِ اللَّهِ ص» ( شیخ کلینی/ الكافي/ ج1/ ص : 88). من بنده ای از بندگان این پیامبر هستم. چه تعبیر متواضعانه ای، امیرالمومنین تقسیم کننده بهشت و جهنم است، حلال مشکلات عالم است می گوید من بنده این پیامبرهستم. پیامبر ما می فرماید: «آدَمُ وَ مَنْ دُونَهُ تَحْتَ لِوَائِي» (مجلسی/ بحارالأنوار/ ج16/ ص:402). حضرت آدم و همه انبیاء، فرشته ها و همه جن و انس، همه موجودات عالم تحت لوای من هستند. امام باقر علیه السلام فرمود: اطاعت مادرمان فاطمه زهراء بر جمیع موجودات وحتی بر انبیاء و امامان واجب است. چون رضای او رضای خداست. یک خانم در عالم چقدر می تواند درجه و مرتبه پیدا کند شخصیتی که امام نیست پیامبر نیست. می شود کسی پیامبر و امام نباشد ولی طاعت او بر همه انبیاء و فرشته ها و امام ها واجب باشد. حضرت زهراء علیها السلام فانی در خداست امر و مشیت او امر خداست نهی و غضب او غضب خداست. پیامبرخدا در روزهای آخر عمر شریفشان به امیرالمومنین فرمودند: «يَا عَلِيُّ انْفُذْ لِمَا أَمَرَتْكَ بِهِ فَاطِمَةُ» (بحارالأنوار/مجلسی /22/484/باب 1- وصيته ص عند قرب وفاته و فيه تجهیزجیش اسامه....ص:455). یا علی آن چه که فاطمه به شما امر می کند واجب است که شما انجام بدهید. حضرت زهراء بعد از جریان آزار رساندن بعضی ها به حضرت امیر، و جریان مسجد و برگشتن از مسجد عرض کرد: علی جان جان من فدای تو باشد. روح و نفس من سپر و بلاگردان تو باشد. اگر شما در رفاه و آسایش باشید من در کنار شما هستم. اگر در بلا و گرفتاری باشی من با شما هستم. درست است حضرت زهراء فدایی مولا بود ولی اطاعتش حتی بر امیرالمومنین هم واجب است.

ثواب زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام

زیارت حضرت فاطمه معصومه بهشت را واجب می کند. قم به آشیانه اهل بیت تعبیر شده است. پرنده گان هر کجا که پرواز کنند باید به آشیانه اشان برگردند اهل بیت هم آشیانه و تعلق خاطرشان به قم است. «وَ إِنَّ لَنَا حَرَماً وَ هُوَ بَلْدَةُ قُمَّ وَ سَتُدْفَنُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ أَوْلَادِي تُسَمَّى فَاطِمَةَ فَمَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ » (مستدرك الوسائل/ محدث نوری/ ج10/ ص:368). امام صادق7فرمود: فرزندی از فرزندان من در قم دفن می شود اسمش فاطمه است. «تُدْخَلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ» (مجلسی/ بحارالأنوار/ ج57/ ص:201). به شفاعت فرزندم فاطمه تمام شیعیانم وارد بهشت می شوند.

  • باز باش ای باب رحمت تا ابدبارگاه من لـهو کـفـوا احد
 

جدیدترین ها در این موضوع

 جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

بسیارى از مخالفان قرآن كوشیده اند چنین شبهه افكنى كنند كه این كتاب آسمانى با دنیاى امروز كه عصر پیشرفت علوم و تكنولوژى است، متناسب نیست ؛ بلكه فقط اعجاز عصر پیامبر ختمى مرتبت صلى الله علیه وآله است و صرفا براى زمان ایشان شمولیت داشته است و اكنون همانند كتاب مقدس انجیل صرفا براى استفاده فردى قابلیت دارد.
  اجمال و تفصيل قرآن و نهج البلاغهʁ)

اجمال و تفصيل قرآن و نهج البلاغه(1)

واحدي كه مبدأ كثرت است و كم متصل و منفصل را به وسيلة آن تقسيم مي‌كنند و خلاصه آن يك كه بعدش دو، سه و چهار شمرده مي‌شود كه خداوند واحد به اين معني نيست زيرا اولاً: خدا يكي است كه ثاني و ثالث ندارد؛ ثانياً: از اوصاف اين معني قلت و كمي است يعني دو و سه و چهار بيشتر از آن است و خداوند موصوف به قلت نمي‌شود زيرا تمام اوصاف كماليه در ذات باري به نحو اتمّ و اكمل موجود است. علي (عليه السّلام)در عبارت اوّل و پنجم مذكور به اين معني اشاره فرموده و چنين وحدتي را از خداوند نفي نموده است.
 مشتركات قرآن و نهج البلاغهʄ)

مشتركات قرآن و نهج البلاغه(4)

خداوند در ذيل بسياري از آياتي كه نعمتهاي خود را شرح مي‌دهد، مي‌فرمايد:«إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ؛ (رعد/ 4) همانا در آنچه ذكر شد، نشانه‌ها و عبرتهايي براي گروه خردمندان است.»
 مشتركات قرآن و نهج البلاغهʃ)

مشتركات قرآن و نهج البلاغه(3)

مولي الموحّدين نيز در نهج البلاغه مي‌فرمايد: «بَعَثَ رُسُلَهُ بِما خَصَّهُمْ بِهِ مِنْ وَحْيِهِ وَ جَعَلَهُمْ حُجَّةً لَهُ عَلي خَلْقِهِ لِئَلّا تَجِبَ الْحُجَُّة لَهُمْ‌ بِتَر‌كِ الْإعْذارِ إِلَيْهِمْ؛‌(خطبة 144) خداوند پيغمبرانش را با اختصاص وحي، برانگيخت و ايشان را بر مخلوقش، حجّت گردانيد تا آنها را بر خدا دستاويزي و عذري نباشد.»
 اثرپذيري نهج البلاغه از قرآن كريم ʁ)

اثرپذيري نهج البلاغه از قرآن كريم (1)

قرآن، يگانه معجزة ماندگار بشريت است كه بر زبان انسان عالم كون و مكان جاري گشت و قلبها را متحول و مجذوب خود ساخت و اعتراف دوست و دشمن را به اعجاز خود واداشت. پس از كلام وحي، تنها كلامي كه توانست مافوق كلام خلق و مادون كلام خالق قرار گيرد، كلام علي (ع) بود؛ كلامي كه اعجاب بزرگ ترين اديبان را برانگيخت و آنان را از همانند آوري عاجز و ناتوان ساخت، و اين به علّت اثرپذيري آن از وحي بود. هدف ما از اين بحث، آشنايي اجمالي با برخي از جنبه هاي اين اثرپذيري در كلام علي (ع) است و اينكه كلام او داراي چه خصوصياتي است كه ما آن را متاثّر از وحي مي دانيم.

پر بازدیدترین ها

 بررسي‌ نظام‌ غايي‌ قرآن‌، در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ غايي‌ قرآن‌، در نهج‌البلاغه‌

آن‌ فاعل‌ غيرمتناهي‌ هم‌،اوّل‌، و مبدأ فاعلي‌ بالذات‌ تمام‌ ماسوي‌ است‌؛ و هم‌، آخِر، و مبدأ غايي‌ بالذات‌همة‌ ماعدي‌. هدفمند بودن‌ نظام‌ هستي‌ ـ كه‌ قرآن‌ تكويني‌ است‌ ـ و نيز هدفدار بودن‌قرآن‌ حكيم‌ ـ كه‌ جهان‌ تدويني‌ است‌ ـ بر اساس‌ دو اسم‌ از اسماي‌ حسناي‌خداوند خواهد بود.
 بررسي‌ نظام‌ فاعلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ فاعلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بهترين‌ وجه‌ معقول‌ آفرينش‌ جهان‌، همانا تجلّي‌ است‌؛ كه‌ از ظريف‌ترين‌ تعبيرهاي‌ قرآني‌ و روايي‌ است‌، چنان‌كه‌ در آية‌ «فلما تجلي‌ ربه‌ للجبل‌ جعله‌ دكّا وخرّ موسي‌ صعقا» آمده‌ است‌. و در جريان‌ معاد هم‌، تلويحاً به‌ آن‌ اشاره‌ شده‌است‌؛ زيرا، خداوند در آية‌ «قل‌ اءنما علمها عند ربّي‌ لايُجَليها لوقتها الا هو»، تجلية‌ساعت‌ و قيامت‌ را به‌ خود اِسناد داده‌ است‌ و چون‌ در قيامت‌ كبرا و حشر اكبر،تمام‌ اشخاص‌ و اشيا به‌ عنوان‌ مبدأ قابلي‌ حضور و ظهور دارند نه‌ به‌ عنوان‌مبدأ فاعلي‌ ـ زيرا همة‌ آن‌ها، تحت‌ قهر حاكم‌اند ـ بنابراين‌، تنها عامل‌ تجلّي‌قيامت‌، ظهور خود خداوندِ متجلّي‌ خواهد بود.
 بررسي‌ نظام‌ داخلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

بررسي‌ نظام‌ داخلي‌ قرآن‌ در نهج‌البلاغه‌

همين‌ معنا، درباره‌ قرآن‌ تدويني‌ ـنيزـ صادق‌ است‌. يعني‌ اگر كسي‌درباره‌ نظام‌ معرفتي‌ قرآن‌ ـ كه‌ جهان‌ علمي‌ است‌ ـ صحيح‌ بيانديشد و پرسش‌استواري‌ ارايه‌ كند، پاسخ‌ صائب‌ خود را از قرآن‌ كريم‌ دريافت‌ مي‌كند؛ ولي‌اگر كسي‌ در اين‌ باره‌ درست‌ فكر نكند، و سؤال‌ متقن‌ و مشخصي‌ را عرضه‌ندارد، اصلاً پاسخي‌ از قرآن‌ نمي‌شنود؛ و اگر در اثر خامي‌ و كژ راهه‌ رفتن‌،سؤال‌ ناصوابي‌ را مطرح‌ كند، پاسخ‌ غلطي‌ را بر قرآن‌ صائب‌ صامت‌ تحميل‌ مي‌كند.
 مشتركات قرآن و نهج البلاغهʂ)

مشتركات قرآن و نهج البلاغه(2)

در نامه يي كه علي (علیه السلام) به قثم بن عباس بن عبدالمطلب حاكم مكه نوشته اند، مي فرمايد: «وَ لَنْ يَفُوزَ بِالْخَيْرِ اِلاّ عامِلُهُ وَ لا يُجْزي جَزاءَ الشَّرِّ اِلاّ فاعِلُهُ؛ (نامه 33) و هرگز به خير و نيكي نرسد مگر نيكوكار و هرگز كيفر بدي نبيند مگر بدكردار.»
 جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

جامعیت و جاودانگى قرآن كریم در نهج البلاغه

بسیارى از مخالفان قرآن كوشیده اند چنین شبهه افكنى كنند كه این كتاب آسمانى با دنیاى امروز كه عصر پیشرفت علوم و تكنولوژى است، متناسب نیست ؛ بلكه فقط اعجاز عصر پیامبر ختمى مرتبت صلى الله علیه وآله است و صرفا براى زمان ایشان شمولیت داشته است و اكنون همانند كتاب مقدس انجیل صرفا براى استفاده فردى قابلیت دارد.
Powered by TayaCMS