روز عرفه (9 ذی الحجه)

روز عرفه (9 ذی الحجه)

(مسار الشیعه: ص 18. توضیح المقاصد: ص 30. مصباح کفعمی: ج 2، ص 600)

زیارت امام حسین مستحب است، چه اینکه خداوند ابتدا به زوار امام حسین علیه السّلام نظر می کند زیرا همه حلال زاده اند، و بعد به زوار با معرفت خویش در عرفات نظر می کند.

(زاد المعاد: ص 262. بحار الانوار: ج 97، ص 384)

نهم ماه ذي الحجه روز عرفه است كه در تمام سال ممتاز به دعا و عبادت مي باشد . همانطور كه در ميان شبهاي سال هيچ شبي به اندازه شب قدر اهميت ندارد بعداز ظهر روز عرفه نيز در ميان روزهاي سال امتيازي ويژه دارد. 
گرچه در روز عرفه حضور در كنار قبر مطهر سيد الشهدا عليه السلام ونيز تشرف به حج و وقوف در صحراي عرفات فضيلت و توفيق عظيمي است كه بسياري از ما از آن محروميم،اما دعا و درخواست از پيشگاه خداوند رحمان و رحيم در عصر روز عرفه براي هركس در هر كجا كه باشد بسيار مغتنم است . 
همانطور كه از امام باقر عليه السلام چنين نقل شده است كه فرمود : يوم عرفه يوم دعاء و مس‍أله۱« روز عرفه روز دعا و درخواست [از خداوند] است». 
از جمله دعاهاي آن روز دعاي عرفه سيد الشهدا عليه السلام كه مجموعه اي است گرانقدر از ناب ترين معارف توحيدي و والاترين دروس معرفت الله و تهذيب نفس و نيز دعاي روز عرفه امام سجاد عليه السلام در صحيفه سجاديه-زبور آل محمد عليهم السلام- مي باشد . 
از طرفي روز نهم ذي الحجه روز شهادت حضرت مسلم ابن عقيل فرستاده سيد الشهدا عليه السلام به كوفه است كه به امر ابن زياد و پس از بي وفايي و پيمان شكني مردم مظلومانه به شهادت رسيد.در فضيلت آن حضرت همين بس كه سالها پيش از شهادتشان رسول اكرم صل الله عليه و آله وسلم خطاب به اميرالمومنين عليه السلام فرمودند :فرزند عقيل در راه محبت فرزند تو كشته مي شود ديدگان مومنين بر او مي گريد و فرشتگان مقرب بر او درود مي فرستند .۲ 
لازم بذكر است در اين روز جناب هاني ابن عروه نيز كه بزرگ طايفه خويش بود به جرم پناه دادن و كمك به حضرت مسلم به شهادت رسيد و بدن مطهر هر دو بزرگوار در زاويه مسجد كوفه دفن گرديد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

خانواده اصلی ترين نهاد اجتماعی در مكتب اسلام

آموزه‌های اسلام در نگرش به خانواده و کارکردهای آن به گونه‌ای طرح‌ریزی شده است که ضمن از بین بردن زمینه‌های تنش و تضاد و ایجاد پیش‌نیازهای استحکام، خانواده را در ایفای نقش سعادت‌بخشی به افراد، یاری دهد.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

سرپرستي خانواده(3)

اصل ریاست مرد بر خانواده پذیرفته شده است، ولی محدوده این ریاست فقط مسائل مربوط به خانواده است و مرد قیّم و صاحب اختیار تام زن نیست. صحّت انتخاب مرد به عنوان سرپرست و مدیر خانواده برتری‌های جسمانی و عقل اقتصادی مرد است كه به او قدرت انفاق می‌دهد، ولی این ریاست مطلق نیست.
No image

خانواده در قرآن

بديهى است كه آنچه بايد در اين سلسله بحث ها دنبال كنيم، نه نظر گاه سوسياليسم و كمونيسم است و نه نظرگاه سرمايه دارى، بلكه مى خواهيم ببينيم اسلام، مسأله اقتصاد را در خانواده چگونه حل كرده است آيا در اين كانونِ وحدت و صفا و صميميت و اشتراك در سرنوشت و جذب و انجذاب، مالكيت هاى فردى به طور كلى از بين مى رود، يا اين كه يكى از اعضا، در جنبه هاى اقتصادى، محور خانواده مى شود و همه اختيارات در تصرف و نقل و انتقال و داد و ستد به دست اوست، يا اين كه وضع ديگرى است.
No image

تحکیم خانواده از دیدگاه اسلام

حکمت غایی تشکیل خانواده و هدف نهایی اسلام از این همه تاکید بر تشکیل و تحکیم و تداوم آن، گسترش ارزشهای انسانی، انتشار آرمان‌های توحیدی و سرانجام، جهانی شدن اسلام است، و بقای نسل انسان، در واقع، مقدمه برای رسیدن به این هدف بزرگ است
Powered by TayaCMS