کلید واژه ها: صلوات, استفاده از فرصت ها , توبه.
اسامی معصومین: پیامبر صلی الله... , امام صادق علیه السلام
سخنران استاد فرحزاد
«قال الله تبارک و تعالی«وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً» ( آل عمران : 103).
در میان مستحبات بهترین هدیه به محضر پیامبر و اهل بیت ذکر شریف صلوات است. شخصی به امام صادق عرض کرد که خدای متعال به من توفیق داد وارد خانه کعبه شدم چون پیش بینی نمی کردم وارد خانه کعبه بشوم نمی دانستم اعمال داخل خانه کعبه چیست؟ به ذهنم رسید به جای همه اعمال بر محمد و آل محمد صلوات فرستادم. به امام صادق عرض کرد آیا ثوابی بردم بهره ای بردم فضیلتی در نامه اعمالم نوشته شده است؟ امام صادق علیه السلام این جمله را فرمودند: شما از خانه کعبه بیرون آمدی در حالی که ثواب تو از همه حاجی های خانه خدا بیشتر بود. یعنی صلوات را دست کم نگیرید. آیت الله بهاء الدینی که از نزدیکان و یاران امام(ره)بودند فرمودند: من ذکر صلوات را کمتر از تلاوت قرآن نمی دانم چون ذکر صلوات دستور خود قرآن است. صلوات فرستادن عمل کردن به دستور قرآن است. «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْليماً» (الأحزاب : 56). ما معمولا برای هدیه کردن به اموات یک و سه تا قل هو الله حمد تلاوت می کنیم. چون حمد خلاصه قرآن است و قل هو الله ثوابش برابر با ثواب ثلث قرآن است. ایشان فرمودند من برای اموات، امامان و اولیاء خدا ذکر شریف صلوات بر محمد و آل محمد را هدیه می کنم.
در عمرمان یک سفره ویژه پهن می شود نعمت ها و توفیقات ویژه نصیب ما می شود. هیچ کس نمی تواند بگوید من مستحق هستم، من طلبکارم، من لیاقتش را دارم ما چه لیاقتی داریم؟ «يا مبتدأ بالنعم قبل استحقاقها» (سيد بن طاوس/ جمال الأسبوع/ ج1/ ص : 274). یعنی این خدایی که به ما نعمت می دهد ما استحقاق و لیاقت این نعمت ها را نداریم همه اش به لطف و عنایت خداست. پیامبر خدا صلی الله... می فرماید: «إِنَّ لِرَبِّكُمْ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا » (مجلسی/ بحارالأنوار/ ج68/ ص: 209). فرصت هایی که برای شما در طول عمرتان پیش می آید از این فرصت های الهی بهره بگیرید. یکی از اساتید فرموده بودند: قبل از انقلاب نگاهم به روزنامه ای افتاد که با تیتر درشتی نوشته بودند کسی که با پارو پول جمع می کند. این نکته و این تیتر روزنامه من را جلب کرد. روزنامه را خواندم دیدم مسابقه ای گذاشته بودند و جایزه برنده آن مسابقه این بود که در خزانه مملکت را باز می کنیم و 30 ثانیه به این آقا اجازه می دهیم که هر چقدر می تواند از این خزانه پول و سکه بردارد. بستگی به تلاش خودش دارد. در این فرصت کم تا بیاید شروع کند ثانیه ها تمام می شود مرد برنده می آید با پارو پول جمع می کند. این مثال خوبی است برای این که هیچ کجا جای کربلا را نمی گیرد. همه عالم فدای پیامبرند ولی خود پیامبر می گوید: «حسين منّي وأنا من حسين» (محمدامین امینی مع الركب الحسينى/ ج 6/ ص : 114). من از حسین هستم. علامت قبولی در زیارت امام حسین علیه السلام در روایت این هست که می فرماید: بعد از زیارت اگر زندگی شما فرق کرد، اگر فرقی در وجودت حس کردی و مهربانتر شدی، رنگ خدایی گرفتی و اخلاقت عوض شد این علامت قبولی است. یا روایت داریم که از یکی از امامان پرسیدند از کجا بفهمیم که نمازمان قبول شده است؟ حضرت فرمودند: اگر نماز شما را از بدی ها باز می دارد، واقعا از گناه و جهنم فاصله می گیری این علامت قبولی نماز است. «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ» (آل عمران: 103).
اگر می خواهی از بین نروی خودت را به پیامبر و چهارده معصوم وصل کن. «وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا» (آل عمران: 103). یکی از کارها برای وصل شدن توبه کردن از گناهان است. در این ایام کسی واقعا موفق به توبه شود توبه اش پذیرفته می شود و خدا او را اهل بهشت قرار می دهد و گناهانش آمرزیده می شود. پیامبرخدا فرمود: کسی که به زیارت من بیاید من از او شفاعت می کنم. شفاعت از همین جا شروع می شود یعنی ما وصل می شویم می گوییم یا رسول الله من دیگر از این به بعد این کار را کنار می گذارم. دیگر عمری از من گذشته در شأن من نیست این کارها را انجام بدهم من دیگر زائر و حضرت زهراء علیها السلام شدم. زائر ائمه بقیع شدم. آن ها ما را طلبیدند و پذیرفتند تا مهمان آن ها بشویم کاری نکنیم که بگویند شیعه امام صادق و شیعه امام حسن مجتبی گناه کار است.