اهميت محبت به همسر

اهميت محبت به همسر

برکات ذکر لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ

آداب تازه مولود

محبت و ابراز علاقه به همسر

کلید واژه ها: لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ- آداب تازه مولود- تربت کربلا- محبت به همسر- ابراز علاقه.

برکات ذکر لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ

پیامبر خدا صلی الله... فرمودند: «مَنْ كَانَ آخِرُ كَلَامِهِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ دَخَلَ الْجَنَّةَ »[1]؛ کسی که آخرین کلام و گفتارش کلمه طیبه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» باشد (یعنی با گفتن «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» روحش از بدنش بیرون برود) داخل بهشت می شود.

اولین کلامی که سفارش شده به فرزند خود یاد بدهید کلمه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» است. اول چیزی که سفارش شده در گوش بچه تازه به دنیا آمده بگوئید اذان است که با «اللَّهُ» ;شروع می شود و با «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» ختم پیدا می کند.

آداب تازه مولود

امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: اگر مردم می توانستند کام بچه هایشان را از آب فرات بگیرند، همه آن ها از شیعیان من می شدند. «حَنِّكُوا أَوْلَادَكُمْ بِتُرْبَةِ الْحُسَيْنِ( علیه السلام )فَإِنَّهَا أَمَانٌ»[2]. «حَنِّكُوا أَوْلَادَكُمْ بِمَاءِ الْفُرَاتِ»[3]. آن جرقِّه اول خیلی مهم است؛ یعنی بچه ای که به دنیا آمده، هم بدنش و هم روحش دست نخورده است، مانند کاغذی است که در آن چیزی نوشته نشده است. خیلی مهم است که اولین حرف را چه کسی می نویسد و چه می نویسد. یکی از مراجع عراق می گفت: در عراق، طائفه ای سابعی مذهب بودند (در اهواز هم هستند معمولا طلا فروش هستند و آداب مذهبی مخصوصی دارند). روزی یکی از آن ها آمد و شیعه شد در حالی که خانواده اش همه سابعی مذهب بودند. حساس شدم که چرا شیعه شد با این که همه طائفه اش سابعی مذهب اند. رفتیم از خانواده اش تحقیق کردیم، مادرش گفت: «وقتی بچه ای به دنیا می آید آداب و دستوراتی در مورد بچه تازه متولد شده داریم. زمانی که بچه ام متولد شد روحانی خودمان را پیدا نکردیم برای همین بچه ام را پیش روحانی شیعه ای که نزدیک منزلمان بود بردیم و به ایشان دادیم. روحانی شیعی تو گوش بچه چیزی گفت، فکر می کنم آن چیزی که گفته است این بچه را گمراه کرده است». آن روحانی با اذان و اقامه استارت بچه را زده بود. زمانی که بچه به دنیا می آید یک مقدار گرده تربت امام حسین علیه السلام را در آب ولرم حل کنید (اگر آب فرات باشد بهتراست) و کام بچه را با نور و یاد امام حسین علیه السلام بگیرید؛ تا بچه اتان حسینی بشود.

محبت و ابراز علاقه به همسر

پیامبر خدا صلی الله... فرمودند:«قَوْلُ الرَّجُلِ لِلْمَرْأَةِ إِنِّي أُحِبُّكِ لَا يَذْهَبُ مِنْ قَلْبِهَا أَبَداً»[4]، وقتی مردی به همسرش بگوید دوستت دارم، این ابراز علاقه، هیچ وقت از دل همسرش بیرون نمی رود. ;چرا مرد شست ساله که قدش خمیده شده است به من می گوید: حاج آقا! شما با صداو سیما رابطه دارید، بیا به این ها بگو اخبار را مجری مرد بگوید. چرا زن می آید می گوید؟ بعد هم که زن می آید اخبار بگوید، می گوید: «شنونده گان عزیز» من حالم بد می شود. به آن ها بگو عزیز نگویند. آدم پیر و رو به قبله این حرف ها را می گوید. همینه که می گویند دود از کنده بلند می شه. این ها به خاطر این;است که در خانه از محبت ;و احساس اشباع نشده است. محبت ندیده است و الا نباید این اندازه آتشش تند باشد. این ها را باید خودمان از راه حلال اشباع بکنیم. پیامبر خدا ما را به محبت کردن به همسرمان تشویق می کند و این محبت کردن ها باعث می شود نفسمان را در کانون خانواده اشباء کنیم.

حجه الاسلام و المسلمین فرحزاد


[1] . من لايحضره الفقيه/شیخ صدوق/1/132/باب غسل الميت ..... ص : 131.

[2] . تهذيب الأحكام/شیخ طوسی/6/74/ 22- باب حد حرم الحسين ع و فضل كربلا...ص:71.

[3] . الكافي/شیخ کلینی/6/24/ باب ما يفعل بالمولود من التحنيك و غیره اذاولد...ص:23.

[4] . الكافي/شیخ کلینی/ 5/569/ باب نوادر ..... ص : 554.

 

جدیدترین ها در این موضوع

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

سیره پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی درباره معاد

یكی از مهمترین اصول اعتقادی كه در متون دینی اهمیت ویژه ای برای آن قائل شده اند مسألة حیات پس از مرگ و زندگی اخروی است كه اصطلاحا به نام معاد شناخته می شود. یك نظر اجمالی به آیات قران مجید نشان می دهد كه در میان مسایل عقیدتی هیچ مسأله ای در اسلام بعد از توحید به اهمیت مسألة معاد و اعتقاد به حیات بعد از مرگ و حسابرسی اعمال بندگان و پاداش و كیفر و اجرای عدالت نیست. در قرآن حدود 1200 آیه دربارة معاد وجود دارد.
No image

ساده زيستي در سيره پيامبر صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ

در جهان سرمایه داری امروز که متأسفانه مبتنی است بر توجه افراطی به نیازها فردی و خودبینی و خودپرستی و هر فرد سعی می کند همه کس و همه چیز را تا می تواند در مسیر اهداف و مقاصد خود به خدمت گیرد و از طرف دیگر شعار مصرف بیشتر و متنوع تر برای لذات بیشتر به نهایت رسیده و مدام توسط رسانه ها و جامعه تبلیغ می شود.
No image

سيره پيامبر و اهل بيت صلوات الله عليهم در مقابله با شبهات اعتقادی

برای رسیدن به کمال اعتقادی نمی توان تنها به آموزش عقاید حقه اکتفا کرد بلکه باید در هر زمان سلاح مقابله با شبهات اعتقادی را نیز در دست داشت. پیشگیری از وقوع شبهات و نجات انسان ها از ورطه شبهات یکی از اقدامات مهم و اساسی معصومین در تربیت اعتقادی بوده است. از اثراتي كه در نهج البلاغه براي وجود پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله شمرده شده است يكي هم از بين بردن شبهات است.
No image

سيرۀ اميرالمؤمنين علی علیه السلام در موضوع امنیت

یکی از شعارهای اساسی مسلمانان لا اله الا الله است و این مفهوم را به ذهن می رساند که قدرت مطلق خداوند است و دستورات او مقدم بر همه دستورات عالم است؛ بنابراین نباید در برابر هیچ کس جز خداوند سر فرود آورد؛ لذا نیروی مقاومت در برابر ناامنی ها در انسان به وجود می آید و تا زمانی که این قوه و اعتقاد در رگ های حیات ملتی باشد هیچ دشمنی نمی تواند به حمله کند و امنیت در جامعه مستحکم و برقرار می شود.
No image

انفاق و سخاوت در سیره ی معصومین (ع)

اهل بیت عصمت و طهارت معدن جود و سخا بوده و هیچ کسی را از در کریمانه ی خود خائب و مأیوس رد نمی کنند، هر چند که آن سائل دشمنشان بوده باشد. البته در بذل و بخششهای معصومین ع نکات بسیار مهم و ارزشمندی مورد عنایت و توجه ایشان بوده که شایان توجه و درس آموزی برای هر انسان آزاده ای است.
Powered by TayaCMS