چهارصد نکته قرآنی - نکته 93: سیمای نیکوکاران و مجرمان در قرآن

چهارصد نکته قرآنی - نکته 93: سیمای نیکوکاران و مجرمان در قرآن

(9)

قرآن کریم در آیات متعدّدی به توصیف سیمای نیکوکاران و مجرمان در قیامت پرداخته است. درباره نیکوکاران می فرماید:

ص:111


1- 653. قمر، 31 .

2- 654. قمر، 54 .

3- 655. حجر، 79 .

4- 656. ذیل آیه 22 سوره مجادله.

5- 657. مائده، 119.

6- 658. توبه، 100 .

7- 659. فتح، 18.

8- 660. بیّنه، 8 .

9- 661. ذیل آیه 27 سوره ملک.

نیکوکاران:

1. «وجوهٌ یومئذٍ مسفرّه ضاحکهٌ مستبشره»(1) در آن روز صورت هایی درخشان و خندان و شادمانند.

2. «وجوهٌ یومئذٍ ناعمه»(2) صورت هایی در آن روز، شاداب و باطراوتند.

3. «تعرف فی وجوههم نضره النعیم»(3) در چهره های آنان خرّمی و طراوت را درک می کنی.

اما در باره منحرفان و مجرمان می فرماید:

1. «و وجوهٌ یومئذٍ علیها غبره ترهقها قتره»(4) بر صورت هایی در آن روز غبار و کدورت است، و سیاهی و تاریکی آن را فرا گرفته است.

2. «وجوهٌ یومئذٍ خاشعه»(5) چهره هایی در آن روز ذلیل و فرو افتاده اند.

3. «تلفح وجوههم النار و هم فیها کالحون»(6) شعله های آتش سخت به صورتهایشان می وزد و چهره آنان عبوس و شکسته و دندانهایشان به واسطه سوختن لب ها نمایان است.

4. «و نحشرهم یوم القیامه علی وجوههم عمیاً و بکماً و صمّاً»(7) آنان را در قیامت کور و کر و لال و بر صورتهایشان محشور می کنیم.

5. «وجوهٌ یومئذٍ باسره»(8) صورتهایی در آن روز به شدت عبوس و درهم کشیده اند.

6. «یوم یسحبون فی النار علی وجوههم»(9) روزی که در میان آتش به رو کشیده شوند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

ادلة قبح اعانه بر اثم ورابطه آن با مساله آزادی بیان

متن سخنرانی ادلة قبح اعانه بر اثم ورابطه آن با مساله آزادی بیان در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم در این بخش قرار دارد.
No image

مقابله با اثم و عدوان؛ اساس قیام حسینی

در این بخش متن سخنرانی با عنوان مقابله با اثم و عدوان؛ اساس قیام حسینی در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم آورده شده است.
No image

مفهوم شناسی «تعاون»، «بر» و «تقوی»

در این متن به مفهوم شناسی «تعاون»، «بر» و «تقوی» با موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم پرداخته شده است.
No image

مبانی اجتماعی حرمت اعانه به اثم

در این بخش متن سخنرانی با عنوان مبانی اجتماعی حرمت اعانه به اثم در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم آورده شده است.
No image

رابطة نهی از منکر با اعانه به اثم

متن سخنرانی رابطة نهی از منکر با اعانه به اثم در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم در این بخش قرار دارد.

پر بازدیدترین ها

No image

مبانی اجتماعی حرمت اعانه به اثم

در این بخش متن سخنرانی با عنوان مبانی اجتماعی حرمت اعانه به اثم در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم آورده شده است.
No image

مفهوم شناسی «تعاون»، «بر» و «تقوی»

در این متن به مفهوم شناسی «تعاون»، «بر» و «تقوی» با موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم پرداخته شده است.
No image

حکم عقل و بناء عقلا در مساله تعاون

متن سخنرانی حکم عقل و بناء عقلا در مساله تعاون در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم در این بخش قرار دارد.
No image

بررسی معرفتی آیه تعاون

در این بخش متن سخنرانی با عنوان بررسی معرفتی آیه تعاون در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم آورده شده است.
No image

اصل اساسی اسلام در روابط اجتماعی

در این بخش متن سخنرانی با عنوان اصل اساسی اسلام در روابط اجتماعی در موضوع تعاون و بررسی مسأله اعانه بر اثم آورده شده است.
Powered by TayaCMS